SUNDHED & OMSORG


Brænder du for at arbejde med mennesker? Kan du lide at hjælpe andre og mærke, at du gør en forskel hver dag? Synes du, det lyder spændende at lave arrangementer for børn og ældre?

Så er Sundhed & Omsorgslinjen på VPU lige noget for dig!

Sundhed og Omsorgslinjen på VPU er et rigtig godt tilbud til dig, der tænker på en uddannelse inden for sundhedssektoren og har lyst til at afprøve, om det virkelig er den vej, du vil.

Vi arbejder både teoretisk og praktisk med 5 fagområder:

 

Børn

Du lærer om børn, og hvordan man tilrettelægger aktiviteter for børn i børnehaver og SFO’er. Vi planlægger og afholder legedage, skattejagter og børnefødselsdage med forskellige temaer, fx indianere eller sørøvere, børne-OL, presser æblesaft og laver julepynt.

Vi arbejder med de samme fag, som indgår i PAU-grundforløb 2 fx. samfundsfag, psykologi, idræt og naturfag.

 

Ældre

Her lærer du noget om ældre mennesker og prøver at arbejde med voksne, der har behov for hjælp. Vi laver arrangementer for ældre på plejecentre, fx bankospil og julestuer.

Derudover beskæftiger vi os med de samme fag som indgår i SOSU-grundforløb 2 fx. samfundsfag, psykologi.

 

Sundhed

Du lærer om kost, motion, arbejdsstillinger og hygiejne. Vi dyrker fitness 3 gange om ugen, og du får lavet dit eget træningsprogram.

 

Produktion

Hver dag har vi et par timer med produktion bestående af mindre montagearbejde.

 

Projekter

Med jævne mellemrum får du mulighed for at fordybe dig i særlige projekter fx sang og musik, kreative værkstedsaktiviteter eller udeliv.

Vi lægger vægt på, at alle deltager aktivt, og ved fælles hjælp finder vi dine interesser og styrker.

 

Dagligdagen er ret fast. Om formiddagen er der Produktion og Sundhed på programmet. Efter middag arbejder vi med emnerne Børn, Ældre og Projekter.

På Sundhed & Omsorgslinjen er der gode muligheder for at komme i praktik. Og vi samarbejder med SOSU-skolen om kombinationsforløb, så du lærer SOSU-skolen at kende.